Yunanistan'da siyasi kriz endişesi

Yunanistan'da siyasi kriz endişesi

Yunanistan'ın AB'nin yardım karşılığında talep ettiği tasarruf programının ülkeyi siyasi krize sürükleyebileceği belirtildi.

Yunanistan'ın tasarruf ve reform programıyla ilgili anlaşmazlıkta Atina yönetimi ile uluslararası kreditörlerin önemli bir engeli aşmalarının mümkün olduğu belirtiliyor. 

Yunanistan Maliye Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın hafta başında Brüksel'de yapacakları buluşmada denetlemenin olumlu sonuçlanması bekleniyor.

DW'de yer alan habere göre uluslararası alacaklıları Yunanistan'a ek kredi açmak için, istihdam piyasasının liberalleştirilmesinde ısrar ediyorlar. İşten çıkarmaların kolaylaştırılıp sendikal hakların kısıtlanmasını da içeren reform paketi Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble tarafından olumlu karşılandı. Schäuble, "Yunanistan Euro Bölgesi'nde kalmak istiyorsa borç durumundan bağımsız olarak reform ve tasarruf taleplerini yerine getirmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.