Burma ordusundan Arakanlı bebeğe işkence

Burma ordusundan Arakanlı bebeğe işkence

Arakan'da Burma ordusu ve Budist militanların gerçekleştirdiği katliam operasyonu sürerken Arakan halkına yönelik işkence de had safhaya ulaştı.

Uzunca süredir Burma ordusu ve Budist militanların saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Arakanlı Müslüman azınlığın karşı karşıya kaldığı katliamlar, baskı ve işkenceler had safhaya ulaştı. Geçtiğimiz aylarda Burma ordusu, silahsız Arakanlı Müslümanların köy ve kasabalarına askeri operasyonlar başlatmıştı. Hala daha devam eden bu saldırılarda Müslüman azınlığın, çoğusu dayanıksız malzemelerden yapılmış derme çatma evleri hava saldırıları ve ağır topçu bombardımanları ile hedef alınıyor. Bir yandan da ordu destekli radikal Budist militanlar karadan ilerleyerek Arakanlıların yaşadığı bölgelerde sistematik şekilde katliamlar, işkenceler, tecavüzler, yağmalar gerçekleştiriyor. Bir süredir devam eden saldırılarda yüzlerce Arakanlı Müslüman hayatını kaybederken onlarca ev yakıldı yahut yerle bir edildi.

Arakanlı bu bebek ise, Burma ordusu ve radikal Budist militanların yürüttüğü insanlık dışı saldırıların son kurbanlarından. İşkenceyi gerçekleştiren kişi tarafından kayda alındığı anlaşılan videoda, Arakanlı bir bebeğe elektroşok cihazıyla işkence edildiği görülüyor. Söz konusu işkenceyi gerçekleştirlen kişinin hüviyeti bilinmese de, bu kişinin Burma ordusunun bir askeri yahut radikal Budist militanlardan bir tanesi olduğu tahmin ediliyor. Zira bölgeden gelen birçok görüntüyle, bu gibi işkencelere birçok kadın ve çocuğun maruz bırakıldığı ve bu işkencelerin faillerinin radikal Budist militanlar ve Burma askerleri olduğu uluslararası kamuoyunun bildiği bir gerçek.

Acıya tahammül edemeyerek ağlayan ve video kaydının sonuna doğru oturmaya dahi hali kalmayarak yere düşen Arakanlı bebeğin akıbeti ise bilinmiyor.

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.