"Aselsan mühendislerinin ölmesi tesadüf değil"

"Aselsan mühendislerinin ölmesi tesadüf değil"

Numan Kurtulmuş, "karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini yapmasını engellediğini" söyledi.

Düzce Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş Türkiye'nin yerli projelerini engellediğini ifade ederek, "Rahmetli Nuri Demirağ 1940'lı yılların sonunda neredeyse yüzde 100 yerli Türk uçağını imal etti. Avrupa ülkelerine satacak noktaya geldi. Hürkuş, şu an aynı isimle uçak yapıyoruz. Bu uçak satılma noktasına geldi ve bir karanlık el Nuri Demirağ'ın fabrikasını kapattı. Tenekeden arabaları, yabancı lisanslarla bu memlekette sattırdılar. Çünkü kendi uçağını yapan bir Türkiye, kendi arabasını yapan bir Türkiye, kendi savaş uçağını yapan bir Türkiye, kendi tankını yapan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olarak oynanan bu oyunlara izin vermezdi de ondan bunu yaptılar” dedi.

Kurtulmuş, Aselsan’da çalışan mühendislerin genç yaşta ölmelerinin tesadüf olmadığını kaydetti ve “Bütün bunlara baktığımız zaman isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfeği almak için elin gavurunun kapısında diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke değildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktır" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.