Saldırıda kullanılan araç bir hafta önce Bağcılar'dan alınmış

Saldırıda kullanılan araç bir hafta önce Bağcılar'dan alınmış

Beşiktaş'taki saldırıda kullanılan Chevrolet Aveo marka otomobilin bir hafta önce 20 bin liraya Bağcılar'da satın alındığı ortaya çıktı.

İstanbul Beşiktaş’ta 8’i sivil, 33’ü polis 41 kişinin şehit olduğu saldırının 400 kiloluk plastik patlayıcı ile düzenlendiği, PKK’lıların polislerin bir araya gelmesini bekledikten sonra bomba yüklü aracı bölgeye götürüp patlattığı belirlendi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, ‘Beleştepe’ olarak bilinen yerde patlatılan aracın motoru 50 metre ileride bulundu. Motoru inceleyen ekipler, şase numarasına, bu bilgiden de plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Aracın satışının bir hafta önce Bağcılar İlçesi’nde yapıldığı ortaya çıktı.

Habere göre PKK’lılar, 20 bin TL’ye satın alınan Chevrolet Aveo marka otomobili, bombanın yerleştirilmesinin ardından, saldırıda aracı kullandığı değerlendirilen ‘Murat’ kod adlı örgüt üyesine teslim etti.

Saldırıyı yaptığı değerlendirilen PKK’lı, maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, 400 kilo patlayıcı yüklenmiş otomobili polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürerek park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı. Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören saldırgan, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Bombanın, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi.

İki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıların ilki, saat 22.27’de yaşandı. Maçta görevli Çevik Kuvvet ekiplerinin hemen yanından geçen bir araç, büyük bir gürültüyle patladı. Göğe bir alev topu yükseldi. Saniyeler sonra ikinci bir patlama daha oldu. Patlama, İstanbul’un büyük bölümünden duyuldu. Bir polis servis aracı ve bir TOMA büyük hasar görürken, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Patlama nedeniyle yerde 2 metre derinliğinde çukur açıldı.

Maçka Parkı Yakınında Canlı Bomba Patlama Anı

Çevredeki polis ekipleri, havaya ateş açtı. Patlamanın duyulmasından sonra bölge tamamen araç ve yaya trafiğine kapatılırken; polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Onlarca ambulans, bölgedeki hastanelere yaralıları taşıdı. Havadan polis helikopteri önlem alırken, şüpheli paketler de patlatıldı.

Yaşanan ikinci patlamada ise bir canlı bomba kendini havaya uçurdu. Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırıda, Maçka Parkı’nın yakınında nöbet tutan polis memurları, kaldırımdaki bir şüpheliyi durdurmak istedi. Beş polisin müdahalesi sırasında, canlı bomba kendini patlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.