Taliban'dan Halep açıklaması: Tepkisiz kalmayın, katliamı önleyin

Taliban'dan Halep açıklaması: Tepkisiz kalmayın, katliamı önleyin

Taliban, Halep'te devam eden katliam ve insani krize ilişkin yaptığı açıklamada tüm Müslümanları ve bütün dünyayı Halep için seferber olmaya çağırdı

Afganistan'da 2001 yılında yaşanan ABD işgali sonucu kurduğu devlet yıkılan ve yönetimden uzaklaştırılan, günümüzde de ABD destekli Afgan hükümetine karşı savaşa devam eden Taliban, Halep'te yaşanan katliam ve insan hakları ihlallerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

 
"Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce silahsız sivilin, Suriye şehri Halep'te kuşatılmış vaziyette olduğuna şahit olmak ve onların katledildiği, yaralandığı ve insanlık dışı muameleye tabi tutulduğu haberlerini almak büyük bir üzüntü.

İslam Emirliği, Suriye'de yer alan tüm silahlı gruplara, silahsız Müslüman sivillerin yaşamını tehlikeye atmaktan vazgeçeme ve onlara karşı acımasızlığı sona erdirme çağrısında bulunuyor.


Suriye savaşı tüm Müslüman dünya için mükemmel bir ilahi imtihan. İslam Emirliği tüm İslam dünyasını, İslam Konferansı'nı, Müslüman dünyanın alimlerini ve müdahil olan tüm grupları tepkisiz kalmamaya ve kadınların, çocukların ve silahsız sivillerin acı çekmesini önlemeye çağırıyor.


Ne isimle yahut ne sebeple olsun, ülkeye yabancı güçler (devletler) tarafından yapılan müdahale yalnızca bu felaketi uzatacaktır. Hava saldırılarıyla toplu katliam ve çekilen insani kriz asla meşru gösterilemez. Biz, başta barbar fiillerin hedefi olan kadın ve çocuklar olmak üzere tüm mazlum Suriye halkının acılarını paylaşıyoruz. Allah'a dua ediyoruz ki İslam aleminin feci haline merhamet etsin, saldırganı engellemek ve mazlumları zulümden kurtarmak için kullarını göndersin. Amin, ey alemlerin Rabbi.


Afganistan İslam Emirliği"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.