Rejim temsilcisi BM'de sahte fotoğraf gösterdi

Rejim temsilcisi BM'de sahte fotoğraf gösterdi

BMGK'nın düzenlediği acil toplantıda söz alan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Caferi'nin gösterdiği fotoğrafın Halep'te değil, Irak'ta çekildiği ortaya çıktı.

Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi'nde Irak'ta sivillere yardım eden bir askerin fotoğrafını Halep'teki rejim askerlerine aitmiş gibi gösterdi.

BM Güvenlik Konseyi, önceki gün Halep'te sivillere yönelik saldırılar üzerine acil toplanmış, bu toplantıda Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi de söz almıştı.

Irak'ın Felluce kentinde çekilen Iraklı bir askerin sivillere yardım ettiği fotoğrafını Halep'te Suriye ordusuna aitmiş gibi sunan Caferi, rejimin sivillere yönelik saldırılar yaptığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Ancak Caferi'nin gösterdiği fotoğrafın Halep'te değil, Irak'ta çekildiği ortaya çıktı.

Caferi ise Güvenlik Konseyi'nde o fotoğrafa ilişkin "Halep'te gerçekleştirdiğimiz eylemler sivilleri korumaya yönelik, müsadenizle size bazı fotoğraflar göstermek istiyorum." ifadesini kullandı.

Caferi'nin dezenformasyonları

Caferi, daha önce de rejimin Halep'teki katliamına ilişkin bir fotoğrafı yine Güvenlik Konseyi'nde "muhaliflerin saldırısı" şeklinde sunmuştu.

Caferi, daha önce de dünyanın gündemine oturan açlıktan ölümlerin yaşandığı Madaya'da açlık olmadığı, bölgeden gelen fotoğraf ve görüntülerin uydurma olduğunu savunmuş, Madaya'ya giden yardımları silahlı grupların gasbettiğini, stoklayıp fahiş fiyata sattığını, bu nedenle halkın alamadığını iddia etmişti.

2013 yılında Şam'ın doğusundaki Guta bölgesine yapılan kimyasal silah saldırısının Fransız istihbaratı tarafından organize edildiğini öne süren Caferi'nin iddiaları, Suriye'de kimyasal silah kullanan tarafların tespiti amacıyla BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünce (OPCW) oluşturulan misyonun raporuyla yalanlanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.