ABD: Fırat Kalkanı bizim için önemli bir endişe kaynağı değil

ABD: Fırat Kalkanı bizim için önemli bir endişe kaynağı değil

ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Türkiye'nin El Bab operasyonu ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin öncülük ettiği IŞİD Karşıtı Koalisyon'un komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, El Bab'ın IŞİD'in elinden kurtartılmasının önemine işaret etti ve Türkiye'nin bu konudaki çabalarına destek verdi. ABD'li konutan, El Bab'ın Halep ile Rakka arasındaki en büyük bölge olduğunu hatırlattı ve Ankara'nın IŞİD unsurlarını sınırlarından mümkün olduğunca uzak tutmaya çalıştığını ifade etti.

Townsend, Türkiye'nin El Bab'daki operasyonlarının, koalisyonun IŞİD'le mücadelesine zarar vermediğini vurgulayarak, "Türklerin El Bab'a kadar ilerlemesinin bir nedeninin de Kürt grupların birleşmesini engellemek olduğuna inanıyorum. Menbic bölgesinde El Bab'ın doğusundaki (Kürt) gruplarla Afrin'in batısındaki grupları ayrı tutmak istiyorlar. Bu bizim için önemli bir endişe kaynağı değil." dedi.

Türkiye'nin, IŞİD'i kendi sınırlarından 40 kilometre uzakta tutacak bir tampon bölge oluşturmak istediğini açıkladığını belirten Townsend, El Bab'ın bu hedefin içinde yer aldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.