"Halep'ten çıkma nedenimiz bombardıman değil"

"Halep'ten çıkma nedenimiz bombardıman değil"

Kuşatılmış olan Halep'ten tahliye edilen bir kadın, "Biz bombardımana 6 yıl dayandık. Biz sadece ırzımızın çiğnenmesinden korktuğumuz için çıktık" dedi.

Suriyeli aktivist ve gazeteci Hadi Abdullah, Halep'in kuşatma altındaki bölgesinden çıkan sivillere mikrofon uzattı.

Suriye rejimi ile varılan bir anlaşma sonrası Halep'ten tahliye olan siviller arasında bulunan bir kadın, "Biz Halep'ten çıkmaya mecbur kaldık. Bombardımandan ötürü mecbur değildik. Hayır biz bombardımana 6 yıl dayandık. Biz sadece rejim tarafından ırmızın çiğnenmesinden korktuğumuz için çıktık." ifadelerini kullandı. 

 


Gazetecinin, Halep'ten ayrılırken yaşadığı hisleri sorması üzerine kadın şöyle cevap verdi:  "Çok zor. Biz 6 yıl mücadele ettik. Onları (rejimi) bizim çıkarmamız gerekirdi, onların bizi değil. Ama Allah'a şükürler olsun. 'O günleri (zafer ve yenilgi) biz insanlar arasında döndürür dururuz.' İnşallah bizler zaferle geri döneceğiz." 

6 bin kişi tahliye edildi

Öte yandan Rusya, Halep'te sivillerin tahliyesine ilişkin, "Son 24 saatte 6 binden fazla kişi Halep'ten tahliye edildi. Tahliyeler devam ediyor" açıklaması yaptı.

Doğu Halep'te Salı akşamı varılan ateşkes uyarınca çarşamba sabahı gerçekleşmesi beklenen tahliyeler İran'ın engeline takılmış, yeniden başlayan saldırılar nedeniyle gerçekleşmemişti. Ateşkes Perşembe gece saatlerinde yeniden yürürlüğe girdi ve ilk tahliyeler de saat 9'dan sonra başladı. 

Suriye'de Esed rejiminin başlattığı son saldırı dalgasında denetimleri altında kalan bölgelerin çoğunu kaybeden muhalifler 6 mahallede, 6 kilometrekarelik alanda toplanmış durumda. Bu mahallelerde on binlerce de sivil var. Siviller, rejim saldırılarına hedef olmamak için kendilerine güvenli nokta bulmaya çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.