Halep'te tahliyeler sürüyor: Üçüncü konvoy çıktı

Halep'te tahliyeler sürüyor: Üçüncü konvoy çıktı

Halep'ten tahliye edilenleri taşıyan üçüncü konvoy da kentin batı kırsalında muhaliflerin denetimindeki bölgeye ulaştı.

20 otobüslük ilk konvoyda yaklaşık bin 150 sivilin taşınmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Halep için gayretlerimiz durmadan devam ediyor. Sivilleri taşıyan 16 otobüslük 2. konvoy da Batı Halep'te muhalif kontrolündeki bölgeye ulaştı" diye yazmıştı.

Sabah saatlerinde üçüncü konvoy da kentin batı kırsalında muhaliflerin denetimindeki bölgeye ulaştı. Böylece 2300 muhalif ve sivil, kuşatma altındaki bölgelerden kurtarılmış oldu.

Veysi Kaynak: 80-100 bin kişinin tahliyesi olabilir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kafileden ilk 20 otobüsün ÖSO kontrolündeki bölgeye ulaştığını açıkladı. 80 -100 bin kişinin tahliyesinin söz konusu olduğunu belirten Kaynak, ÖSO'dan talep gelmesi hâlinde kafileler için sınırda kamp kurulabileceğini ifade etti. Kaynak, "Bunların içinde 30-35 civarında yaralı var. Bir kısmı ileri derecede yanık maalesef, bir kısmı ağır yaralı" diye konuştu.

Kaynak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz de hastalar için, yaralılar için, özel bakım ihtiyacı altında olan çocuklar ve yaşlılar için bir çalışma yapıyoruz. Karşı tarafta yani dünyanın meşru saydığı Özgür Suriye Ordusu tarafından ve Suriye rejimine muhalifler tarafından bizden bir talep olduğunda, yine Suriye içerisinde güvenli bir bölgede bir kamp merkezi kurmayı değerlendiriyoruz" diye devam etti.

Muhaliflerin müzakerecisi ise aktardığı bilgide, bin 150 sivilden oluşan konvoy buradan İdlib'e geçeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.