Kayseri'de bombalı saldırı: Yaralılar var

Kayseri'de bombalı saldırı: Yaralılar var

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedild

Patlamanın otobüse yaklaşan bombalı araçla gerçekleştirilen bir saldırı olduğu bildirilirken olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Saldırının ardından yaralıların olduğu bildirildi. Yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken ölü olup olmadığı bilinmiyor.

DHA Kayseri Büro Şefi Oktay Ensari'nin aktardığı bilgilere göre kampusun ana girişi yakınında 71 plakalı bir araç belediye otobüsüne yaklaşarak saldırıyı gerçekleştirdi. 

Saldırının yapıldığı otobüste çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.

Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

"ARAÇ 71 PLAKALI"

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor.

Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI

Bu arada RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.