BM Genel Sekreteri: Halep cehennemle eşanlamlı

BM Genel Sekreteri: Halep cehennemle eşanlamlı

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre on binlerce sivil Halep’ten tahliye edilmeyi bekliyor.

1 Ocak'ta görevi devredecek olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon Doğu Halep'ten tahliyelerin sürdürülebilmesi "gerekli tüm önlemlerin” alınmasını istedi. Ban Ki Moon barışın mümkün olabilmesi için Halep'teki suçların sorumlularının hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Ancak bu açıklamalara rağmen BM'nin somut bir adım atmadığı ve 1993 yılında Bosna'da BM askerlerinin gözünün önünde gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamı'nın bir benzerinin halen yaşanmakta olduğu belirtiliyor. Uluslararası kuruluşların bu açıklamalarının, halkta biriken öfkenin kendilerine yönlenmesinin önüne geçmek amacıyla yapılıdığı değerlendiriliyor. 

Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre Doğu Halep'te yaklaşık 50 bin sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Cuma günü varılan anlaşma doğrultusunda otobüslerle sivillerin tahliyesine başlanmış ancak tahliyeler yaklaşık 24 saat sonra kesintiye uğramıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Doğu Halep'ten hasta ve yaralıların tahliyesine yeniden başlanması çağrısı yaptı. Kentin kuşatma altındaki kısmında daha birçok insan olduğunu söyleyen WHO Sözcüsü Tarik Jasarevic çok sayıda kadın, bebek ve 5 yaşın altındaki çocuğun tıbbi bakım ihtiyacı olduğunu söyledi. WHO rakamlarına göre şimdiye kadar yaklaşık 200 hasta ve yaralı Doğu Halep'ten çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.