Şii köylerine giden otobüsler ateşe verildi

Şii köylerine giden otobüsler ateşe verildi

Halep'in tahliyesine yönelik anlaşma tehlikeye girdi. Otobüsler kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

Doğu Halep'in tahliyesi için varılan anlaşmaya yeni maddeler eklenmesi ile birlikte, muhaliflerin kuşatma altında tuttuğu Fua ve Keferya köylerine de otobüsler gönderilmişti. Ancak bugün Fua'ya yönlendirilmiş olan otobüsler kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Şimdi Halep'teki tahliyelerin daha da fazla gecikmesinden korkuluyor. 

Şam'ın Fethi Cephesi -eski adıyla Nusra- kaynakları, otobüslerin kendileri tarafından yakıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Bölgeden gelen bilgilere göre, halktan yerel silahlı gruplar bu saldırıyı gerçekleştirdi ancak provokasyon ihtimali üzerinde de duruluyor. Rejim veya İran'a bağlı istihbarat birimlerinin saldırıyı gerçekleştirdiği ve muhaliflerin anlaşmayı bozduğu yönünde dünyaya mesaj verilmek istendiği iddialar arasında. 

 


Saldırı sırasında otobüslerin boş olduğu ve bir can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. 

Saldırının Idlib iline bağlı Sarmin kasabası yakınlarında gerçekleştirildiği belirtiliyor. 

Şii milisler ve rejim ordusunun kuşatmasında bulunan doğu Halep'ten sivillerin tahliyesi için yapılan yeni anlaşmaya göre, İdlib yakınlarındaki Fua ve Keferya'daki Şiiler tahliye edilecek ondan sonra Halep'te tahliyelere yeniden başlanacaktı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.