İran'da Sünniler devlette üst düzey görev alamıyor

İran'da Sünniler devlette üst düzey görev alamıyor

İran’ın Kürdistan eyaletine bağlı Senendec kenti müftüsü Emini, ülkede 38 yıldır Sünni Müslümanlara üst düzey devlet görevi verilmemesini eleştirdi.

AA’nın haberine göre İran’ın Kürdistan eyaletine bağlı Senendec kenti müftüsü Hasan Emini, İran’da 38 yıldır Sünni Müslümanlara üst düzey devlet görevi verilmemesini eleştirdi. Eyaletteki Kürdistan Kuran Mektepleri’ne ait internet sitesinde yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Ruhani’ye hitaben yazdığı mektupta Emini, "İran İslam Cumhuriyeti’nin 38 yıllık tarihinde ve 4 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminizde neden Sünnilerden bir kişi, cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan, Devrim Muhafızları ya da ordu komutanı gibi görevler almadı?" diye sordu.

Ruhani ve diğer yetkililerin Sünni Müslümanları ülkede üst düzey mevkilere getirmemesini, "Acaba, bu makamlar için liyakat göz önünde bulundurulmuyor mu? Ya da siz ve ülkedeki diğer yetkililer Sünnilerin bu makamlara layık olmadığını mı düşünüyorsunuz?" ifadeleriyle sorgulayan Emini, ülkedeki Sünniler arasında da "rehberlik makamı" ve diğer üst düzey görevleri üstlenebilecek kişiler olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.