Trump, başkanlığı garantiledi

Trump, başkanlığı garantiledi

Cumhuriyetçi Trump, 538 üyeli Seçici Kurulun oylamasında başkanlık için gereken 270 sayısını geçerek 8 Kasım'da yapılan seçimlerdeki başarısını garantiledi

Başkanlık seçimlerinin gerçekleştirildiği 4 yılda bir seçmenlerin doğrudan başkanı değil, başkanı seçmekle görevli Seçici Kurul üyelerine oy verdiği ABD'de, delegeler partilerinin adayları için oylarını kullandı.

ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden galibiyetle çıkarak ülkenin 45. başkanı olmaya hak kazanan Trump, tüm eyaletlerde yapılan Seçici Kurul oylamasında da 270 sayısını geçerek başkanlığını garantiledi.

TEKSAS OYLARI İLE 270'İ GEÇTİ

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, sabah saatlerinde doğu eyaletlerinde başlayan oylamanın öğleden sonraki bölümünde Teksas eyaletindeki oy işleminin belli olmasıyla Trump'ın, 270 sayısını geçtiği bildirildi.

Böylece Trump, oylamanın sonucunu beklemeden gerekli delege sayısını aşarak başkanlığını garanti altına aldı.

Ülkenin batısında yer alan California gibi eyaletlerdeki oy işlemi devam ederken ilerleyen saatlerde ülke genelindeki son verilerin ortaya çıkması bekleniyor.

Bu sonuçla, geçen temmuz ayından bu yana ülke gündemini meşgul eden ve son haftalarda Beyaz Saray düzeyinde resmiyet kazanan "Rusya'nın ABD seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale ettiği" iddialarının Seçici Kurul oylarını etkilemediği görülüyor.

TRUMP İÇİN "FORMALİTE"

Seçici Kurul üyelerinin katıldığı oylama, başkanlık için gereken 270 barajını aşıp 8 Kasım'daki seçimlerde 306 delegeye ulaşan "seçilmiş başkan" Trump için formalite olarak görülüyordu. Hangi adaya oy verecekleri önceden belli olan kurul üyeleri arasından bugüne kadar sadece bir Cumhuriyetçi delege, partisinin adayı Trump'a oy vermeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.