Çavuşoğlu: Karlov'a yönelik saldırının arkasında FETÖ var

Çavuşoğlu: Karlov'a yönelik saldırının arkasında FETÖ var

Çavuşoğlu, John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Andrey Karlov'un suikastinin arkasında 'Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikastinin arkasında 'FETÖ' olarak bilinen 'Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye 'hem Türkiye'nin hem de Rusya'nın saldırının arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün olduğunu bildiğini' aktardı.

Haberde yer alan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD tarafından talep edilen görüşmede Kerry, Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti ve başsağlığı dileklerini iletti.

Suikastın ardından Reuters'a konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Rus büyükelçiyi öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın Gülen yapılanmasıyla bağlantılı olduğu yönünde "çok güçlü sinyaller" olduğunu söylemişti.

Diğer yandan yine Reuters'a konuşan Fethullah Gülen'in basın danışmanı, grubun Rus büyükelçinin suikastıyla hiçbir bağlantısı olmadığını belirtmişti. Danışman, Gülen'in suikastı kınadığını da ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.