Rusya: ABD ile diyaloglar donduruldu

Rusya: ABD ile diyaloglar donduruldu

Kremlin sözcüsü Peskov, "ABD'yle hemen hemen her düzeyde diyalog dondurulmuş durumda." dedi.

Mir TV'ye röportaj veren Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov,  "ABD'yle hemen hemen her düzeyde diyalog dondurulmuş durumda. Birbirimizle iletişim kurmamakta, kurmak zorunda olursak da bunu minimum düzeyde yapmaktayız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'e Peskov'un bu açıklaması soruldu. Kirby "Bu sözüyle neyi kastettiğini tam olarak bilmek zor.  Ancak Rusya ile bir çok konuda diplomatik ilişkilerimiz var. Bazı konularda Moskova ile önemli farklılıklarımız olduğunun farkındayız ama diyalogda bir kesinti olmamıştır." yanıtını verdi.

Kirby, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'deki durum hakkında Salı günü telefonla görüştülerini de hatırlattı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, aynı röportajda NATO'nun genişleme çabalarından bir gecede vazgeçmesini beklemediklerini de söyledi. Sözcü, Putin'in 2018'de devlet başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise "Herkes önümüzdeki işleri ve projeleri düşünüyor. Kimsenin aklında seçimler yok" yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.