ABD'li komutan: Ortadoğu'da liderliği Rusya'ya bıraktık

ABD'li komutan: Ortadoğu'da liderliği Rusya'ya bıraktık

Eski ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno, Obama'nın 'arka planda liderlik yapma' politikasını eleştirdi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın "geriden liderlik stratejisinin ülkeyi terörle mücadelede pasif bıraktığını" savunan ABD Kara Kuvvetlerinin eski komutanı Raymond Odierno, Amerika’nın Orta Doğu’da liderliği Rusya’ya kaptırdığını söyledi.

Obama yönetiminin bölgesel ve yerel güçleri bir araya getirip koalisyonlar kurmak suretiyle dünyaya "arka planda liderlik yapma" stratejisini eleştiren Odierno, "terörizme" karşı ABD'nin "proaktif liderlik yapma zamanının geldiğini" vurguladı.

Odierno şunları kaydetti:

"Biz, her nedense, şimdiki yönetim altında geriden liderlik yapmayı seçtik. Şimdi önden liderlik yapmanın, ulusları bir araya getirmede, kendi politikalarımızda ve hükümetimizin kabiliyetlerini bir araya getirmede agresif olma zamanıdır.”

Mevcut yönetimin "terörle mücadele" stratejisinin ABD’yi Ortadoğu’da pasifleştirdiğini savunan Odierno, “Dürüst olmak gerekirse bölgede liderliği Rusya’ya bıraktık.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.