Erdoğan: Suikastçı FETÖ mensubu

Erdoğan: Suikastçı FETÖ mensubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikast gerçekleştiren polisin Gülen yapılanması mensubu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada El Bab operasyonu ve Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yapılan suikastle ilgili soruları yanıtladı.

Erdoğan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen çevik kuvvet polisi hakkında "Bağlantıların öncelikli olanı, FETÖ mensubu olduğudur. Yetiştirildiği yerden tut, irtibatlı olduğu yere kadar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı "Maalesef silahlı kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi polis teşkilatımızın içerisinde de ne yazık ki bu kirli örgüt hâlâ var" dedi.

Erdoğan, suikast sonrası polisin neden canlı ele geçirilmediği yönünde kamuoyunda yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, Beşiktaş'taki çevik kuvveti hedef alan saldırıları hatırlatarak "Beşiktaş'ta ne oldu. Canlı bombayı yakalayalım dediler, 5 tane şehit. Suikastçı elini arkasına götürünce bomba şüphesiyle vuruldu" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.