Fransa'da Cumhurbaşkanı adayına unlu saldırı

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayına unlu saldırı

Fransız solunun cumhurbaşkanı adayı Manuel Valls'e, Strazburg ziyareti sırasında un çuvalı fırlatıldı.

Fransız solunun cumhurbaşkanı adayı olmak için başbakanlıktan istifa edip ön seçim için kolları sıvayan Manuel Valls'e, Strazburg ziyareti sırasında un çuvalı fırlatıldı.

Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine Fransız solunun adayı olarak girmek isteyen Valls, başbakanlıktan istifası sonrası seçim gezilerine ağırlık verdi. Valls gezisi sırasında, Fransa'da artık gelenekselleşen bir protesto gösterisiyle karşılaştı.

Başbakan olduğu dönemde tartışmalı çalışma yasasını meclis oyuna götürmeden özel yetkiyle geçiren Valls'e bir kişi un çuvalı fırlattı. "49.3'ü unutmadık" şeklinde bağırarak un çuvalını Valls'e doğru fırlatan kişi çevredekilerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Unlu saldırı sonrası restoranda yüzünü ve elbisesini temizleyen Valls, "Bu tür şeyler seçim kampanyasının neşesidir, sorun yok" ifadeleriyle saldırganı pek ciddiye almadığı mesajını verdi.

Fransa'da yaygın olarak kullanılan unlu protestoya daha önce Cumhurbaşkanı François Hollande ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi hedef olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.