"İslam Almanya'ya Ait Değildir"

"İslam Almanya'ya Ait Değildir"

AfD partisi, Stuttgart'taki parti kongresinde İslam karşıtlığını programına taşıdı.

İslam ve mülteci karşıtı söylemleriyle tanınan Almanya İçin Alternatif (AfD), İslam karşıtı tutumunu Stuttgart'taki kongrede programına taşıdı. Yaklaşık 2 bin delegenin katıldığı kongrede yapılan oylamada taslakta yer alan " İslam Almanya'ya ait değildir" söylemi çoğunluğun oylarıyla kabul edildi.

'Kültür, sanat ve kimlik' konu başlığı altında kabul edilen maddede, 'Bizim hukuk anlayışımıza saygı göstermeyen hatta onunla mücadele eden ve kendini tek egemen din olarak gören bağnaz bir İslam anlayışı, bizim hukuk düzenimizle bağdaştırılamaz' dendi.

Yapılan açıklamalarda, İslam aleyhine yapılan açıklamaların ' İslam düşmanlığı' ya da 'ırkçılık' olarak tanımlanmasına da karşı çıkıldı. Minare ve müzzeinlere de itirazların yer aldığı parti programında, İslam'ın Almanya'da Hristiyanlığa ve kiliselere tanınan özerk kamusal statüyle aynı konumda yer alamayacağı vurgulandı. AfD'nin parti başkanları 'İslam'ı bir siyasi ideoloji olarak gördüklerini ve bunun anayasa ile asla bağdaşmayacağını' vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.