700 Milyon Android cihazda casus yazılım tehlikesi

700 Milyon Android cihazda casus yazılım  tehlikesi

Güvenlik firmaları 700 milyondan fazla Android cihazda casus yazılım yüklü olduğunu tespit etti.

Kısa bir süre önce tespit edilen ve birkaç küçük Çinli telefon üreticisinin neden olduğu düşünülen bir casus yazılımın aslında Çin’de üretilen bütün akıllı telefonlarda kullanıldığı ortaya çıktı. Android telefonlara fabrika çıkışında yüklendiği tespit edilen Adup adı verilen casus yazılımın kullanıcı verilerini Çin’deki bir sunucuya gönderdiği de ortaya çıktı. Ancak bu tehlikenin düşünüldüğü kadar küçük olmadığı ifade ediliyor.

Android casus yazılım 700 milyon cihazda!

Adup casus yazılımın yalnızca birkaç küçük Çinli üreticinin telefonlarında değil, Çin’de üretilmiş olan bütün telefonlarda bulunduğu anlaşıldı. Yaklaşık olarak 700 milyon Android kullanıcısının telefonunda yüklü olan Android casus yazılım, Çin’in dünyayı dinleme çabasının bir sonucu olarak görülüyor.

Pek çok Android cihaza yüklenmiş olan bu casus yazılım, telefondaki mesajları, kullanıcı verilerini ve arama kayıtlarını kaydederek internet bağlantısı bulduğu anda Çin’de yer alan bir sunucuya gönderiyor. Daha önce de bu casus yazılımın yüklü olduğu tespit edilen Blu markası, akıllı telefonlarını piyasadan toplatarak bir yama yayınlamak zorunda kalmıştı.

Ancak şimdi de büyük Çinli telefon üreticilerinin de bu skandalın bir parçası olduğu ortaya çıktı ve yaklaşık olarak 700 milyon cihazı bir güncelleme ile casus yazılımdan temizlemek, bu skandalı ne kadar kapatabilecek bilinmiyor. 

Kaynak: teknolojiks.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.