ABD'deki Türklerden Haleplilere yardım

ABD'deki Türklerden Haleplilere yardım

Türk-Amerikan Kültür Toplumu, Halep'te yerlerinden edilmiş Suriyeliler için yardım kampanyası düzenledi.

Türk-Amerikan Kültür Toplumu (TACS), Halep'te yerlerinden edilmiş Suriyeliler için yardım kampanyası düzenledi.

Merkezi ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan TACS tarafından zor kış koşullarında yardıma muhtaç durumdaki Haleplilere ulaştırılması için toplanan malzemeler, bölgeye gönderildi.

TACS'tan yapılan açıklamada, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle organize edilen yardım kampanyasında 32 bin 200 parça malzeme toplandığı bildirildi.

Malzemelerin kış mevsimi ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığı belirtilen açıklamada, gelecek haftalarda Türkmenler için de buna benzer bir yardım kampanyasının düzenleneceği duyuruldu.

Açıklamada, malzemelerin bir ay içinde Haleplilere ulaştırılmasının planlandığı ifade edildi.

Mersin Limanı'na ulaştırılacak

Connecticut eyaletinin New Haven kentindeki Diyanet Camisi'nde 31 Aralık ve 1 Ocak'ta toplanarak, bir konteynıra yüklenen yardımlar, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Halep'ten Türkiye'ye gelen Suriyelilere dağıtılmak üzere Mersin Limanı'na gönderilecek. 

Yardım kampanyasını düzenleyenlerden Fatih Erdoğan ve Doğanay Yıldırım, yaptıkları ortak açıklamada, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti. Erdoğan ve Yıldırım, yardımların büyük kısmının giysi, oyuncak ve battaniyelerden oluştuğunu bildirdi. 

Yardım konteynerinin, Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğundaki evrak işlemlerinin ardından hafta sonu yola çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.