Başbakan Yıldırım: Normal hayat akışınızı değiştirmeyin

Başbakan Yıldırım: Normal hayat akışınızı değiştirmeyin

Başbakan Binali Yıldırım İzmir saldırısı sonrası vatandaşlara normal hayatın akışını değiştirmemeleri çağrısı yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Adliye binası önünde bombalı araçlar düzenlenen saldırının ardından İzmir'e gitti.

Polis memuru Fethi Sekin ile bir adliye görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, saldırıyı planlayan örgütün PKK olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yıldırım, "Tabii bu olay yine bu alçak PKK terör örgütünün planladığı ve ele geçirilen silahlar ve mühimmata baktığımız zaman boyutunun çok ama çok büyük bir olay olduğu anlaşılıyor. Kazara başarılı olsalardı herhalde çok büyük bir felaketi güzel İzmir’imiz yaşayacaktı. Ancak özellikle polislerimiz, bilhassa trafik polisimiz Fethi Sekin arkadaşımız, hayatını hiçe sayarak, canını seve seve vererek büyük bir felaketi önlediği gibi bu alçak planı yapanların etkisiz hale getirilmesi için de çok büyük bir kahramanlık göstermiştir ve İzmir’imizi, birçok masum sivil hemşehrimizi büyük bir felaketten döndürmüştür" dedi.

"Terör örgütlerinin vardiyalı çalışmaya başladığını" söyleyen Yıldırım vatandaşlardan da normal hayatını akışını değiştirmemelerini istedi. Yıldırım, "Vatandaşlarımız normal hayatın akışını da değiştirmesin, eğer bunu yaparlarsa bu terör örgütlerinin emellerine hizmet etmiş olurlar. Onların istediği de zaten hayatı yavaşlatmak, durdurmak, insanların tedirgin olmasını sağlamak, korkuya sevk etmek ve böylece ülkenin bütün değerlerini aşındırmak. Buna asla müsaade etmememiz gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.