Çavuşoğlu'ndan ABD'ye YPG ve FETÖ çağrısı

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye YPG ve FETÖ çağrısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz." dedi.

9. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de YPG ile işbirliğine son verilmesidir" dedi.

'ABD, PKK'NIN UZANTISI OLAN YPG İLE İŞBİRLİĞİNE SON VERMELİDİR'

Çavuşoğlu, 9. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "ABD'nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK'nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir." dedi. Çavuşoğlu, "PKK'nın, Irak'ta yıllardır işgal ettiği alanları genişletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyorum"  ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

TRUMP YÖNETİMİNİN HATALARA DEVAM EDECEĞİNİ İNANMIYORUM

"Trump yönetiminin, eski yönetimin yaptığı hatalara devam edeceğine inanmıyorum. ABD'den Fetullah Gülen'in iade edilmesini ve terör örgütü YPG ile işbirliğine son vermesini bekliyoruz.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEYECEĞİZ

"Astana'da Cenevre'yi tamamlayıcı bir sonuç çıkmasını umut ediyoruz. Bir yandan sınır güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlayan Fırat Kalkanı'na devam ediyoruz. Kahraman askerlerimiz ve muhalif kuvvetler El Bab'ı kuşattı. Kısa sürede El Bab bu teröristlerden temizlenecek. YPG'nin maksadı Suriye'yi bölmektir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekleyeceğiz. Yanıbaşımızdaki bu yangını söndürmeye kararlıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.