Şam'da 'Uyuyan Hücreler'den Seri Suikastler

Şam'da 'Uyuyan Hücreler'den Seri Suikastler

Saraya Rada'a Zalimin adlı grup, Halep bombardımanına misilleme olarak yeni bir suikast gerçekleştirdiğini duyurdu.

Suriye'nin başkenti Şam'da bir muhalif hücre yapılanması, Halep bombardımanına misilleme olarak bir suikast gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Saraya Rada'a Zalimin (Zalimlere Yıldırma Seriyyeleri) adlı bir grup yaptığı açıklamada, rejimin istihbarat kurumlarından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başındaki ismi öldürdüklerini duyurdu.

Açıklamada, "Saraya Rada'a Zalimin'den bir kahraman, başkent Şam'ın kalbinde yüzbaşı Ali Khoder suikastini gerçekleştirdi." denildi.

Yeraltı grubu, rejim güçlerinin bir haftada yüzlerce sivili öldürdüğü hava saldırılarına gönderme yaptı ve Halep halkına hitap ederek, "Sizin kanlarınız için misilleme yapmayı başardık" ifadelerini kullandı. 

"Biz, bütün zalim rejimi öldürmenin sizin bir damla kanınızın yerine geçmeyeceğini biliyoruz. Fakat Suriye halkına söz veriyoruz, tüm taleplerini yerine getireceğiz"

Batı Halep'in muhalif kontrolündeki bölgeleri rejimin ağır bombardımanı altında sarsılırken, muhalifler de rejim kontrolündeki bölgelere roket saldırısı yaparak karşılık veriyorlar.

Saraya Rada'a Zalimin

Saraya Rada'a Zalimin, 14 Nisan'da kuruluşunu duyurdu. Duyuruda grubun misyonunun, "dinsiz ve adaletsiz rejimin dostlarını çeşitli şekillerde hedef alarak yenmek ve tahrip etmek" olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Biz rejime diyoruz ki; sizlere acıyı tattıracağız. Hayal ettiğinizden daha tehlikeli bir şeyle karşılaşacaksınız." uyarısında bulunuldu.

Saraya Rada'a Zalimin, kuruluş beyanından birkaç saat sonra öldürülmüş bir subayın görüntülerinin yer aldığı bir videoyu Facebook sayfasına yükledi. Görüntülerde kalbinden vurulmuş bir adamın bir koltukta yığılı şekilde durduğu görülüyordu. 

Saraya Rada'a Zalimin, öldürülen kişinin Said Badran adında bir istihbarat elemanı olduğunu ve bir "yemleme" operasyonu sonucu "ağa düştüğünü" açıkladı.

Bu olaydan bir kaç gün sonra Saraya Rada'a Zalimin, diğer suikast açıklaması daha paylaştı. Açıklamada, rejim askeri uzman çavuş Abdulhami Kauva'nın 18 Nisan akşamı, Calaa caddesinde sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamaya göre Kauva, kötü bir nama sahip 235 Tugay'a bağlı olarak rejimin askeri istihbaratında görev alıyordu.

Şam'ın 'uyuyan hücreleri'

Saraya Rada'a Zalimin sözcüsü Muhammed eş Şami, Zaman el Wasl gazetesine verdiği demeçte grup hakkında konuştu ve 'başkentin kalbine yayılmış uyuyan hücreler'den bahsetti:

"Başkentin bütün bölgeleri  -istisnasız- Seriyyemiz için bir sahne alanı"

Sözcü ayrıca gruplarının, Suriye'nin bir çok yerinde hücreye sahip olduğunu ancak Şam'a odaklandıklarını belirtti.

Şami, Saraya Rada'a Zalimin tugayının bağımsız olduğunu, herhangi bir yerden fonlanmadıklarını ve bir grubu takip etmediklerini önemle belirtti.

Sözcü, daha fazla operasyonun yapılacağını ima etti ancak savaşın hassas tabiatı nedeniyle bunu gizli tuttuklarını belirtti.

Kaynak: Mepa News ve NOW Media 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.