Türkiye ve Rusya Suriye'de koordinasyon konusunda anlaştı

Türkiye ve Rusya Suriye'de koordinasyon konusunda anlaştı

Suriye'deki hava saldırıları koordinasyon ve işbirliği ile yürütülecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’deki operasyonlar sırasında iki ülke uçaklarının uçuş güvenliğinin sağlanması ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi için Rusya ile bir mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı. Açıklamada her iki ülkenin hava kuvvetlerinin uçuş güvenliği için koordinasyon kuracağı belirtildi.

Rus ve Türk Genelkurmay heyetleri arasında bir süredir yapılan görüşmelerin perşembe günü Moskova’da tamamlandığı vurgulandı.

Rusya: IŞİD'e karşı mücadelede işbirliği ele alındı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Rus ve Türk silahlı kuvvetleri arasındaki görüşmelerde, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede işbirliğinin ele alındığı aktarıldı.

Açıklamada, imzalanan belgede “Rusya Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetleri’nin Suriye hava sahasındaki uçak ve insansız hava araçlarının terör hedeflerine yönelik saldırılar sırasında koordinasyon ve işbirliğinin belirtildiği” kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.