Rusya: Astana'nın ateşkesi güçlendirmesini umuyoruz

Rusya: Astana'nın ateşkesi güçlendirmesini umuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Birimi Başkanı Sergey Verşinin, 'Astana'nın ateşkesi güçlendirmesini umuyoruz' dedi.

Sputnik'in haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Birimi Başkanı Sergey Verşinin, 23 Ocak'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması beklenen barış görüşmelerinin Suriye'deki ateşkesi güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olmasını umduklarını söyledi.

Çin'in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Verşinin “Astana görüşmelerinde Şam hükümeti heyetiyle ülkedeki silahlı muhaliflerin buluşmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Astana'daki görüşmelerle Suriye'de varılan ateşkesin ülkenin her yerinde güçlendirilmesi ve teşvik edilmesinin yanı sıra ülkedeki şiddetin durdurulmasını bekliyoruz” dedi.

Verşinin, görüşmelerin Suriye'deki insani durumu iyileştirmesini ve geniş kapsamlı siyasi diyalog için koşul yaratmasını umduklarını vurguladı.

Öte yandan Verşinin, Cenevre'deki siyasi sürecin devam ettirilmesi konusuna yardımcı olması umulan Astana görüşmeleri hakkında Çinli meslektaşlarını detaylı bir şekilde bilgilendirdiklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.