Çin'den Trump'a savaş tehditi

Çin'den Trump'a savaş tehditi

Çin, Donal Trump başkanlığındaki yeni ABD yönetiminin kendilerini Güney Çin Denizi'ne erişmekten alıkoymamaları konusunda ciddi bir uyarıda bulundu.

Çin, göreve gelecek yeni ABD yönetiminin kendilerini Güney Çin Denizine erişmekten alıkoymayı denemesi durumunda "askeri çatışmaya hazırlıklı olması gerektiği" uyarısında bulundu.

Ülkedeki resmi yayın organlarından "Global Times" gazetesinin bugünkü başyazısında, ABD'de 20 Ocak'ta görevi Barack Obamadan devralacak Donald Trump'ın kabinesinde Dışişleri Bakanı adayı olan Rex Tillerson'ın "Çinin, Güney Çin Denizindeki adalara erişimini engellemeliyiz." sözlerine sert tepki gösterildi.

Tillersonun "Senatörlerin desteğini kazanmak için Çine karşı sert bir tutum takınıyor gözüktüğü" savunulan başyazıda, "Çinin mevcut ordu gücü ve bu konudaki hazırlığı göz önünde bulundurulduğunda, gelecek Washington yönetimi, büyük ölçekli bir savaşı göze almadığı sürece Çinin Güney Çin Denizindeki adalara erişimini engelleme konusunda başarıya ulaşamayacaktır." ifadesine yer verildi.

Başyazıda, "Trump ve ekibi, göreve geldikten sonra böyle bir planları varsa askeri çatışmaya hazırlıklı olmalı. Aksi durumda böyle bir kalkışma aptallık olur." yorumu da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.