Dokunulmazlık Teklifi 16 Mayıs'ta Meclis Gündeminde

Dokunulmazlık Teklifi 16 Mayıs'ta Meclis Gündeminde

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasada geçici değişiklik teklifi 16 Mayıs’ta meclis gündemine gelecek.

Türkiye'de hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasada geçici değişiklik teklifi, dün TBMM Anayasa Komisyonu'nda AKP, CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan anayasa değişiklik teklifinin 16 Mayıs'ta Meclis Genel Kurulu'na geleceğini açıkladı. Turan normal işleyişe göre ikinci oylamanın 18 Mayıs tarihinde yapılmasını ve kararın bu tarihte belli olmasını beklediğini kaydetti.

'İfade vermeye gitmeyeceğiz'

Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM'de bulunan partilerin meclis grup toplantılarında gündem maddesiydi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Arkadaşlarımız tutuklanır milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır” dedi. Demirtaş “Parlamentoları partiler değil halk kurar ve halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir” diye konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının 7 Haziran'da başlatılan darbenin bir devamı olduğunu belirten Demirtaş, “Parlamentolar halkın iradesidir. Halkın iradesini darbeye karşı savunacağız” dedi. Teklifin TBMM'de onaylanması durumunda AKP'nin işini kolaylaştırmayacaklarını söyleyen Selahattin Demirtaş “Tek bir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecek. Ne savcılığa, ne emniyete gideceğiz. İfade mi almak istiyorsunuz, tutuklamak mı istiyorsunuz buyrun ama biz tıpış tıpış gitmeyeceğiz. Bu işi size tereyağından kıl çeker gibi yaptırmayacağız” dedi.

'Hiçbir yere kaçamazlar'

TBMM'de AKP grubuna hitaben bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu “(HDP) insanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek bölgesel taşeronluğu tescillenmiş, eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor” dedi. Davutoğlu “Şundan hiç şüpheniz olmasın Diyarbakır Ulu Camii'nin kardeşi Bursa Ulu Camii'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.