Genç Siviller'in kurucularından Oğur, FETÖ'den aranıyor

Genç Siviller'in kurucularından Oğur, FETÖ'den aranıyor

FETÖ’nün medya yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gülen örgütünün medya yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Genç Siviller hareketinin kurucusu ve lideri Turgay Oğur'un, darbe girişiminin ardından eşi Neslihan Er Oğur ile Güney Afrika'ya kaçtığı belirlendi. Oğur'un, "FETÖ'nün ODTÜ sorumlusu" olduğu, Genç Siviller'in Gülen Hareketi'ni eleştiren hiçbir eylemine de izin vermediği tespit edildi.

Sabah'ın haberine göre; 15 Temmuz'un ardından, aralarında Turgay Oğur ve Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında 25 Temmuz'da yakalama kararı çıkarılmıştı. Güvenlik birimleri, Oğur ve ve eşi Neslihan Er Oğur'un darbe girişiminin ardından birçok Gülen yanlısı gibi Güney Afrika'ya kaçtığını tespit etti. Turgay Oğur'un, FETÖ'nün ODTÜ sorumlusu olduğu ifade edildi. 

Oğur'un, Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından Gülen örgütü tarafından çıkarılan Meydan gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.