Reina saldırganı İstanbul'da yakalandı

Reina saldırganı İstanbul'da yakalandı

İstanbul'da bir gece kulübünde 39 kişinin ölümüne neden olan saldırının faili olduğu belirtilen kişi saldırında 16 gün sonra yakalandı.

Yılbaşı gecesi İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina’da 39 kişinin ölümüne neden olan saldırının faili olduğu belirtilen saldırgan, katliamdan 16 gün sonra İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyon sonucu polis tarafından yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terörle mücadele ve istihbarat şubelerinin ortak operasyonu sonucu sağ olarak yakalanan kod adı Ebu Muhammed Horasani olduğu iddia edilen Özbek saldırgan Abdülkadir Masharipov'un IŞİD üyesi olduğu ifade ediliyor.

Operasyonda Masharipov'la beraber evde bulunan 5 kişi gözaltına alındı

Esenyurt'taki sitede Masharipov ile aynı evde bulunan üçü kadın beş kişi de İstanbul polisi tarafından gözaltına alındı.

Saldırganın saklandığı evin ne zaman ve kim tarafından kiralandığı henüz bilinmiyor.

Yayınlanan görüntülerde Masharipov'un yüzündeki yaralar gözüküyor. Bu durum gözaltı sırasında bir arbede yaşandığını ortaya koyuyor.

Reina saldırganı önümüzdeki saatlerde Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyeti'ne götürülerek ifadesi alınacak.

Vali ve Emniyet Müdürü 10.30'da basın toplantısı yapacak

Masharipov'un yakalanmasının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan sabah 8.45'te basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. Ancak kısa bir süre sonra basın toplantısının 10.30'a ertelendiği duyuruldu.

Reina saldırısı sonrası operasyonları genişleten İstanbul polisi geçtiğimiz hafta Masharipov'un eşi ve 1,5 yaşındaki kızını Maltepe'de tespit etmişti. Gözaltına alınan eşi, kocasının saldırı gecesi Başakşehir'deki evlerine geldiğini ve erkek çocuklarını alıp gittiğini söylemişti.

Evde bulunan beş kişiden birinin Masharipov'un oğlunun olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Kaynak: VOA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.