Pakistan'da pazar yerine saldırı: 20 ölü

Pakistan'da pazar yerine saldırı: 20 ölü

Paraçinar'da sebze-meyve pazarında düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi öldü çok sayıda yaralı var.

Pakistan'ın Afganistan sınırında Aşiretler Bölgesi'ndeki bir pazar yerinde düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 40'ın üzerinde kişi yaralandı. 

Pakistanlı sağlık görevlisi Sabir Hüseyin, Paraçinar'da sebze-meyve pazarında düzenlenen bombalı saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü, tedavi altına alınan 40'dan fazla yaralıdan birçoğunun durumlarının ağır olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Hükümet yetkilisi Şadid Han da saldırının pazarın kalabalık olduğu bir saatte meydana geldiğini, olayın soruşturulduğunu açıkladı.

Pakistan ordusunun sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur, Paraçinar'da sebze-meyve pazarında bir çuvalın altına yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 40'ın üzerinde kişinin yaralandığını açıkladı.

Gafur, yaralılardan birçoğunun durumlarının ağır olduğunu, bölgedeki hastanede ekipman ve doktor sıkıntısı nedeniyle bazı hastaların askeri helikopterlerle Peşaver'e taşındığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.