15 Temmuz darbe girişimini alkışlatan ABD'li general Rus yanlısı mı?

15 Temmuz darbe girişimini alkışlatan ABD'li general Rus yanlısı mı?

15 Temmuz askeri darbe girişimini "alkışlanmaya değer" bulan Amerikalı general Michael Flynn'in Rusya ile irtibatı soruşturuluyor.

ABD istihbaratı, yeni başkan Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Rus yetkililer ile bağlantısını soruşturuyor. Türkiye kamuoyu Flynn'i 15 Temmuz askeri darbe girişimi esnasında yaptığı konuşmada sarf ettiği darbe yanlısı sözlerle hatırlıyordu.

 

Michael Flynn, kendisine yakın kişilerle Rus yönetimi bağlantısı GBI, CIA, NSA ve Hazine Bakanlığı tarafından soruşturulan Trump'ın Beyaz Saray'da yer alacak olan ilk yardımcılarından olacak.

 

İstihbari soruşturmanın ne zaman başladığı bilinmiyor. Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Michael Flynn, Rusya'ya karşı ABD siyasetinde önemli bir role sahip.

 

İstihbari soruşturmanın, Flynn'in Rus yetkililerde bağlantısının mahiyetini ve ilişkilerinin hukuku ihlal edip etmediğini öğrenmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

 

Soruşturmanın kilit meselelerinden biri de Flynn'in, Rusya'nın ABD'ye yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen siber saldırılar sonrasında ABD'nin Rusya'ya yaptırımlar uyguladığı 29 Aralık günü Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı bir dizi telefon görüşmesi. Bu siber saldırılarla Rusya'nın ABD seçimlerinde Demokrat Parti aleyhine çalıştığı dillendiriliyordu. Soruşturmada Flynn'in Rus yetkililerle daha önceki ilişkileri de inceleniyor. Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort'un da, Ukrayna'da geçtiğimiz yıllarda yıkılan Rus yanlısı Yanukovych yönetimi ile bağlantısı olduğu iddialar arasında. Manafort Rusya ile ilişkisi olduğu iddialarını yalanlıyor.

 

Darbe sırasında yaptığı yorumlarla ön plana çıkan ve "darbeyi ABD yaptırdı" söylemlerine sebep olan Flynn'in Rusya ile irtibatı akıllara soru işaretleri getiriyor.

 

Flynn'in darbe esnasında sarf ettiği sözler şu şekildeydi:

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.