Taliban'dan Trump'ın mülteci kısıtlamasına destek

Taliban'dan Trump'ın mülteci kısıtlamasına destek

Taliban'ın sosyal medya sorumlusu Belhi'den, 'Müslüman' mültecilerin ABD'ye alınmaması kararına 'ironik' bir destek geldi.

Taliban (Afganistan İslam Emirliği)'nin sosyal medya sorumlusu Abdulkahhar el Belhi Twitter'da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın mülteci kısıtlaması kararını akıllıca bir hareket olarak niteledi. 

Amerikan ordusuyla birlikte çalışan Müslümanların, ABD'ye gelişlerinin artık 'hoş karşılanmadığı' yönündeki bir New York Times haberini paylaşan Belhi, bu kararı ironik bir dille destekleyerek, "Donald Trump'tan akıllıca bir hareket. Din ve vatan hainleri hiç  bir zaman sadık olamazlar ve onlara güvenilmez. Onlar yer yüzünün pislikleri. Seyahatleri yasakla ABD!" yorumunda bulundu.


Serdar Hüseyin, Endonezya'nın başkenti Jakarta'daki mülteciler ofisi önünde

New York Times'ın haberinde, ABD ordusu ile beraber savaşan veya hizmet veren Iraklı ve Afganistanlılar'ın, Donald Trump'ın 'Müslüman' mültecilere yönelik aldığı kısıtlama kararının ardından yaşadıkları şok konu ediliyor. 

Haberde, 28 yaşındaki Iraklı bir Şii olan ve Amerikan üslerinin inşasında çalışan Mustafa yaşadığı hayal kırıklığını şu sözlerle ifade ediyor:

"Güvende olsunlar diye onlara evler yaptım. İnsanlık için iyi bir şey yaptığımı hissetmiştim." 

Afganistan'da Taliban saldırısında yaralanan Serdar Huseyin ise ABD'ye gitmek üzere hazırlık yapanlardan biriydi. Hüseyin, yolculuğuna kısa bir süre kala Donald Trump'ın yürürlüğe soktuğu kararı duyunca büyük bir şok yaşadı. 

Kaynak: Mepa News

ABD'nin terkettiği Afgan mütercimler, 'ölümü bekliyor'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.