Rusya'dan Türkiye'ye 'Osmanlı' Hatırlatması

Rusya'dan Türkiye'ye 'Osmanlı' Hatırlatması

Rus Bakanlık Sözcüsü, Ankara’nın Osmanlı Devleti'nin sonunun ne olduğunu unuttuğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Osmanlı'yı yeniden canlandırmak istediğini ama Osmanlı'nın sonunun ne olduğunu unuttuğunu savundu.

Zaharova İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, "Türk yönetimi Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bırakıyor. En azından Türk yönetimini politikasının tüm bileşenleri böyle bir tablo ortaya koyuyor" dedi. Zaharova, "Ancak Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadesini kullandı.

Rus sözcü, "Türkiye yönetiminin Kırım ve Suriye kriziyle ilgili politikalarını çok iyi biliyorduk. Buna rağmen Türkiye'yle aramızdaki farklılıkları müzakere masasında çözümlemek, bir uzlaşıya varmak ve Türk tarafıyla çalışmak için mümkün olan her şeyi yaptık" dedi. Zaharova'ya göre, Moskova, Türkiye hükümetinin politikalarına karşı 'çok uzun bir süre sabırlı davrandı.'

Zaharova, Türkiye'nin hem Kırım hem Suriye ve göçmenler konusunda yıkıcı bir rol oynadığını iddia etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.