Trump karşıtları seyahat yasağını protesto etti

Trump karşıtları seyahat yasağını protesto etti

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın seyahat yasakları dünya genelinde protesto ediliyor.

 İngiltere’nin başkenti Londra’da toplanan binlerce Trump karşıtı Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nden Başbakanlık binasına yürüdü.

Seyahat yasağının yanı sıra Trump’ın İngiltere’yi ziyaret planını da protesto eden göstericiler İngiltere Başbakanı Theresa May’e Amerikan Başkanı’na yapılan daveti geri çekmesi çağrısında bulundu. Kendisine mikrofon uzatılan bir gösterici şu ifadeleri kullandı:

“Bence dünya genelinde insanlar Trump’tan tiksiniyor. Bunun tamamen haksızlık olduğunu düşünüyorlar. Bu yedi ülkedeki Müslümanlara yönelik bir yasak ki bu ülkelerden dördü Amerikan askeri birlikleri tarafından bombalandı ve işgal edildi. İnsanlar bunun sivil özgürlüklere, insan haklarına karşı olduğunu ve ırkçılığı artıracağını hissediyor. Bence terör saldırılarını da artıracak.”

Fransa’nın başkenti Paris’te de benzer bir gösteri düzenlendi. Göstericiler ABD Başkanı Donald Trump’ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği Amerika’ya giriş yasağının insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti. Avustralya’nın Sydney kentinde de Trump karşıtı gösteri düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.