Nusra, Rejimden Bir Milyon Dolar Ele Geçirdi

Nusra, Rejimden Bir Milyon Dolar Ele Geçirdi

Nusra Cephesi, İdlib ile Hama şehirleri arasındaki el Huyan köyünde rejimin bir milyon dolarını ele geçirdi.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, Salı günü İdlib'teki el-Huyan köyüne tankların da kullanıldığı büyük bir saldırı düzenledi. Bölgedeki en önemli döviz merkezi olan Huyan köyüne düzenlenen saldırıda, Esed rejimi adına çalışan bir tüccarın bir milyon dolar parasına el konuldu. Yerel kaynaklar, tüccarın rejim kontrolündeki Hama'da yaşadığını ve Huyan köyüne oradan geldiğini belirtti.

Huyan köyü, büyük oranda muhaliflerin kontrolünde olan İdlib ile rejim kontrolündeki Hama sınırı arasında konumlanıyor. Yiyecek, benzin, altın ve döviz alışverişi yapılan köy, muhaliflerin bölgesinde yaşayan halk ile rejim bölgesinde yaşayanların buluştuğu en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Nusra Cephesi savaşçıları Huyan köyünde rejim adına çalışan tüccarlardan birinin arabasında yaklaşık bir milyon dolar ele geçirdi.

Nusra'nın Huyan kasabasında ele geçirdiği bir milyon doların fotoğrafları sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Kaynak: Mepa News ve Zamal Al Wasl

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.