Husiler Suudi Arabistan'ın başkentine füze ile saldırdı

Husiler Suudi Arabistan'ın başkentine füze ile saldırdı

Husilerin Riyad'da bir askeri üsse balistik füzeyle saldırı düzenlediği öne sürüldü.

Yemen'de Aden hükümetine karşı savaşan Husiler, ülke yönetimini destekleyen Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki bir askeri üssü balistik füzeyle vurduğunu iddia etti.

Associated Press'te yer alan habere göre Husiler Riyad'da bir askeri üsse saldırdı. Saldırının Husilerin Riyad'a gerçekleştirdiği ilk balistik füzeli saldırı olduğu belirtiliyor. Ajans, Husilerin Riyad'a yeni saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğunu da bildirdi.

Husilere bağlı haber ajansı SABA'nın aktardığı açıklamada, Riyad'da vurulan El Mazahmiya üssünün Yemen'in başkenti Sana'ya yaklaşık 1000 kilometre uzaklıkta olduğu ifade edildi.

Arap basını, Riyad'ı vuran füzenin, Sovyet yapımı Scud füzelerinin bir benzeri olan Borkan-1 tipi olduğunu ve Yemen'de geliştirildiğini öne sürdü. Bu füzelerin menzilinin 800 kilometre olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon yaklaşık iki yıldır Yemen'de İran destekli Husileri hedef alan hava saldırıları düzenliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.