ABD'lilerin Yarısı İsrail'e Sempati Duyuyor

ABD'lilerin Yarısı İsrail'e Sempati Duyuyor

Filistinlilere sempati duyanların oranı yüzde 17 civarında.

Pew Research Center, Amerika halkının İsrail ile Filistin hakkında görüşleriyle ilgili bir anket düzenledi. Ankete göre, Amerikan halkının yarısından fazlası İsrail'e sempati duyuyor.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, Amerikan halkının İsrail'i sempati oranının son derece yüksek olmasının, İsrail'e yapılan yardımları da önemli ölçüde etkilediğini belirtiyor.

Pew'in İsrail ve Filistin'le ilgili geçmiş yıllarda yaptığı anketlerdeki değişiklikler de dikkat çekiyor. Örneğin, 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, ABD'lilerin bu ülkeye desteği yüzde 49 oranındaydı. Son 2 yıldaysa bu oran yüzde 5 civarında artmış durumda.

Pew anketini yorumlayan sosyologlar ayrıca, Filistin'e sempati duyan kesimin genelde ABD'deki 'Demokrat Parti'ye oy verdiğini açıklıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.