'Panama'nın Kaynağı Konuştu: İşbirliğine Hazırım

'Panama'nın Kaynağı Konuştu: İşbirliğine Hazırım

Panama Belgeleri'nin sızdırılmasının arkasındaki kaynak ilk kez konuştu.

Panama Belgeleri'nin sızdırılmasının arkasındaki kaynak ilk kez konuştu ve dokunulmazlık zırhı şartıyla savcılara yardım edebileceğini söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; John Doe takma adını kullanan ve gerçek ismini açıklamayan kaynak, yayımladığı 1800 kelimelik açıklamada, hiçbir zaman bir istihbarat servisi veya bir devlet için çalışmadığını belirtti. 

Kaynak, açıklamasına, bu belgelerin sızdırılmasıyla ilgili motivasyon kaynağının 'gelir adaletsizliği' olduğunu söyleyerek başladı.

'İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM'

'Devrim dijitalleştirilecek' adlı açıklamada Doe, "Bankalar, mali düzenleyiciler ve vergi makamları başarısız oldu" dedi ve bunların orta ve düşük gelirli yurttaşların aleyhine kararlar aldıklarını belirtti.

'Gerçek belgelere ulaşılması ve bunların incelenmesi durumunda binlerce soruşturma açılabileceğini' belirten Doe, 'kendisinin işbirliğine hazır olduğunu' söyledi. 

John Doe'nin açıklaması, ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomiyle ilgili yaptığı, Panama Belgeleri'nin yolsuzluk ve vergi kaçırma sorunlarını aydınlattığını belirttiği konuşmasından hemen önce yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.