Sadece nüfus kağıdıyla Ukrayna'ya gidilebilecek

Sadece nüfus kağıdıyla Ukrayna'ya gidilebilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Ukrayna ve Türkiye arasında yaza kadar pasaportsuz seyahat uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Ukrayna-Türkiye arasındaki pasaportsuz seyahat uygulamasına geçileceğini açıkladı. Çavuşoğlu, yeni uygulamayla birlikte Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerini vizesiz ve pasaportsuz ziyaret edebileceğini belirtti.

İki ülke arasındaki mutabakata Çavuşoğlu Ukrayna ziyaretini gerçekleştirdiği sırada varıldı. Bakan Çavuşoğlu gelişmeyi Facebook ve Twitter üzerinden duyurdu. Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Ukrayna'dan önemli bir müjdeyle dönüyoruz. Türkiye-Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulamasını yaza kadar başlatıyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Çavuşoğlu ziyareti esnasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile resmi temaslarda bulundu. İki dışişleri bakanı düzenledikleri Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısında ikili, bölgesel ve çeşitli uluslararası konuları görüştü. Çavuşoğlu mevkidaşı Klimkin ile birlikte basın toplantısı da düzenledi. Buna ek olarak ziyarette iki ülke arasında İstişare Planı imzalandı.

Görüşme sonrasın yapılan basın toplantısında Türkiye'nin, Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünülüğüne ve siyasi birliğine desteğinin tam olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu desteği uluslararası tüm toplantılarda ve ikili ziyaretlerde vurguladıklarını aktardı.

Kırım'ın illegal şekilde ilhakını Türkiye'nin tanımadığını yineleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Kırım Tatarlarının tarihi anavatanı olan Kırım'daki varlıklarının devamı, kimliklerinin korunması, hak ve çıkarlarının güvenceye alınması bizim temel önceliklerimizdendir. Bu konuda Ukraynalı dostlarımızla yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz. Soydaşlarımızın haklarını ve çıkarlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz. Birlikte uluslararası toplumun gündemine taşımayı sürdürüceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.