İmam Buhari grubu Afgan güçlerini pusuya düşürdü

İmam Buhari grubu Afgan güçlerini pusuya düşürdü

Suriye'de de faaliyet gösteren grup, Afgan Taliban'ına bağlı olduğunu ilan ediyor.

"İmam Buhari Cemaati" olarak da bilinen Ketibet İmam Buhari (KİB) adlı grup, Telegram kanallarında yayınlanan bir açıklama ile Kuzey Afganistan'da Kabil Hükümeti birliklerine yönelik bir pusu gerçekleştirdiğini duyurdu.                        

Açıklamada saldırının gerçekleştirildiği eyalete dair bilgi verilmedi.

Açıklamaya göre KİB'e mensup cihat yanlıları askerlerin üzerine ateş açmadan önce, Afgan birliklerine ait üç Humvee zırhlı aracı el yapımı patlayıcıyla imha etti. Grup dört Kabil Hükümeti askerini öldürdüğünü belirtti.                        

Açıklamayla birlikte yayınlanan fotoğraflar patlamaları ve ardından gerçekleştirilen pusuyu gösteriyor.                        

Bu, KİB'in Afganistan'daki rolünü ortaya koyduğu ilk olay değil. Geçtiğimiz yıl grup ülkenin kuzey kesiminden iki video yayınlamıştı. Bu videolarda genel eğitim ve el yapımı patlayıcı eğitimi veren iki eğitim kampının görüntüleri ve çatışmalara ilişkin görüntüler yer almaktaydı. Bir video yalnızca el yapımı patlayıcı saldırılarına yer verirken diğer video bir Afgan Ulusal Ordusu karakolunun ele geçirilmesine odaklanıyordu.                        

KİB Taliban liderliğine bağlı durumda ve Kuzeybatı Suriye'de cihat yanlısı güçlerle birlikte yürütülen savaşta mühim bir rol oynuyor. Radio Free Europe/Radio Liberty'ye göre grubun Suriye kolu Afganistan'da savaşmış eski bir isim tarafından yönetiliyor. Bu ismin Taliban ve Hakkani Teşkilatı tarafından Suriye'ye gönderildiği ifade ediliyor.                        

KİB, 2015 yılında İdlib vilayetinin tamamıyla ele geçirildiği harekatta, Güney Halep kırsalında gerçekleştirilen saldırılarda ve Lazkiye'de süregelen çatışmalarda yer aldı. Grup ülkedeki eğitim kamplarını tanıtan görüntüler yayınlanmıştı. 

KİB'in Suriye'deki eğitim kampından görüntüler (2015):

 

Afgan güçlerine karşı kurulan pusudan görüntüler:









Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.