Hristiyan lider Hizbullah'a kefil oldu

Hristiyan lider Hizbullah'a kefil oldu

Lübnan Cumhurbaşkanı Hizbullah'ın silahlarının orduyu tamamladığını ve bunların ülke içinde kullanılmayacağından emin olduğunu söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesindeki silahlı örgüt Hizbullah'ın silahlarının devletle çelişmediğini ve silahlarını ülke içinde kullanmayacağının "kesinden öte" olduğunu söyledi. 

Mısır ziyareti öncesinde Mısır'ın CBC televizyonuna verdiği mülakatta Avn, "İsrail işgalinde bulunan topraklar olduğu müddetçe, bizler direnişin (Hizbullah) silahlarının bulunmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu silahlar ordunun silahlarını tamamlıyor. Kesinlikle Hizbullah'ın silahları devletle çelişmiyor ve Lübnan savunmasının önemli bir parçasıdır." dedi.

Avn, Hizbullah'ın silahlarını ülke içindeki siyasi çıkarları için suistimal etme ihtimalini değerlendirirken, "Hizbullah'ın silahlarını Lübnan içinde kullanmayacağı kesinden ötedir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.