Nasrallah: Suriye mültecilerin evine dönmesi için işbirliği şart

Nasrallah: Suriye mültecilerin evine dönmesi için işbirliği şart

Trump'a çeşitli eleştiriler yönelten Nasrallah Astana süreci ve ateşkesi desteklediklerini söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Astana görüşmelerinin ardından Suriye'de varılan ateşkes anlaşmasını Hizbulah'ın desteklediğini söyledi.

Nasrallah, canlı yayın aracılığıyla yaptığı konuşmada, "Suriye'de ulusal uzlaşıyı sağlayacak ve kanı durduracak anlaşmayı destekliyoruz." dedi.

Arap medya organlarını, Hizbullah'ın "Astana'daki diplomatik çabaları baltaladığı" yönünde kampanya yürütmekle suçlayan Nasrallah, Hizbullah'ın Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine karşı olmadığını ifade etti.

"LÜBNAN, MÜLTECİ KRİZİNDE SURİYE YÖNETİMİYLE İLETİŞİM KURMALI"

Nasrallah, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri konusunda herkesin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Lübnanlı yetkilileri mülteci krizi konusunda Suriye yönetimiyle diyalog kurmaya çağıran Nasrallah, "Lübnan, Suriyeli mülteci krizi meselesinde inatçılığı bir kenara koyarak Suriye yönetimiyle iletişime geçmeli. Uluslararası yardım için yalvarmaya devam mı etmeliyiz yoksa mültecilerin evlerine dönmesi için işbirliği mi yapmalıyız?" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump'a ve bölgedeki etkisine yönelik eleştirilerde bulundu, "Trump iki yüzlülüğü bir kenara bırakarak, hukuksuz ve ırkçı ABD'nin gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkardı." dedi.

LÜBNAN'DA SEÇİM YASASI TARTIŞMALARI

İç siyasette devam eden seçim sistemi ve parlamentonun görev süresinin uzatılması tartışmalarına da değinen Nasrallah, Hizbullah'ın, parlamentonun görev süresinin uzatılmasına karşı olduğunu söyledi.

1960 seçim sistemi olarak bilinen çoğunluk seçim yasasının, siyasi sistemi "işlemez hale getirdiğini" savunan Nasrallah, "Herkesin parlamentoda temsil edileceği adil bir seçim sistemi istiyoruz. Parlamentonun görev süresini uzatacak ve seçimlerin zamanında yapılmasının önüne geçecek tüm girişimleri engelleyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.