'Muhalif' kardeşe zehirli iğnelerle suikast

'Muhalif' kardeşe zehirli iğnelerle suikast

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam öldürüldü.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam, Malezya'da öldürüldü.

Yonhap ajansının adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, Kim'in üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın, Malezya'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

TV Chosun'un Güney Kore hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ise Kim Jong-Nam, Kuala Lumpur Havaalanı'nda Kuzey Kore ajanı olduğu düşünülen iki kadın tarafından zehirlenerek öldürüldü. İki kadının da olayın ardından kayıplara karıştığı belirtildi. Kadınların olay yerinden kaçtığı iddia edildi. 

46 yaşındaki Kim Jong-Nam, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-İl'in en büyük oğluydu ve en büyük varisi olarak gösteriliyordu. Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyala gelen Kim Jong-nam, herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurtdışında yaşıyordu.

Kuzey Kore dışında sürgün hayatı yaşayan Kim Jong-Nam, rejimin sıkı eleştiricilerinden biriydi ve reformlar yapılması gerektiğini savunuyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.