Venezuela lideri ABD'den özür talep etti

Venezuela lideri ABD'den özür talep etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık el-Aysami’yi ‘kara liste’ye alması iki ülke arasında yeni bir gerilim doğurdu.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık el Aysami, hakkındaki iddiaların ‘kabul edilemez olduğunu’ belirterek karara sert tepki gösterdi.

Euronews'in haberine göre Washington yönetimi, Venezuela, Meksika ve ABD arasında uyuşturucu trafiğinde rol almakla itham ettiği Tarık el Aysami’ye yönelik finansal yaptırım ve seyahat yasağı uygulayacağını duyurmuştu.

Konuyla ilgili konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da desteğini ilan ettiği yardımcısı hakkında ABD’den izahat talebinde bulundu. Maduro, düzenlediği basın toplantısında Amerikan hükümetinden ‘yasadışı’ olarak nitelendirdiği suçlamaları geri çekmesini ve özür dilemesini istedi.

Maduro, Washington’ı geçmişte ‘kendisini yıpratıp iktidardan indirme’ girişiminde bulunmakla suçlamıştı. Yardımcısıyla ilgili kararı da bu yönde atılmış bir adım olarak tanımladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.