"Livau'l Aksa'nın metodları IŞİD ile aynı"

"Livau'l Aksa'nın metodları IŞİD ile aynı"

Tahriru'ş Şam kadılarından Ebu Abdullah eş Şami, Livau'l Aksa ile yaşanan çatışmaların arka planına dair açıklamalarda bulundu.

Cundu'l Aksa, Ahraru'ş Şam ile girdiği çatışmalardan sonra önce Şam'ın Fethi Cephesi'ne bağlanmış, ardından sorunların devam etmesiyle bu gruptan ayrılmış ve dağılma sürecine girmişti. Cundu'l Aksa mensuplarından bir kısmı Şam'ın Fethi Cephesi gibi gruplara katılırken bir kısmı ise bağımsız kalarak kendi aralarında Hama kırsalı merkezli Livau'l Aksa'yı kurmuştu. Livau'l Aksa ile Tahriru'ş Şam başta olmak üzere muhalif gruplar ve Livau'l Aksa arasında çıkan çatışmalarda her iki taraftan da birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Livau'l Aksa canlı bomba ve bombalı araç saldırıları da yapmış ve muhaliflerden elinde tuttuğu esirleri infaz etmişti.

Çatışmalar sürerken Livau'l Aksa eindeki birçok bölgeyi kaybetti. Tahriru'ş Şam, yayınladığı beyanatla Livau'l Aksa'ya savaş açtığını belirtmişti. Dün ise Tahriru'ş Şam kadılarından Ebu Abdullah eş Şami, Livau'l Aksa ile yaşanan çatışmalara dair bir ses kaydı yayınladı.

"Bağdadi hilafetinin aşırılığına karşı cihad etmek zorunluluğumuzdur"

Daha önce birçok kez yapılan "Suriye'deki mücadeleyi laiklere de aşırılara da yem etmeyeceğiz" vurgusu Ebu Abdullah eş Şami'nin ses kaydında da yer aldı. Eş Şami ilk önceliğin rejim olduğunu vurgularken, rejime karşı savaşlarının yanısıra 'aşırılığa' da engel olacaklarını beyan etti:

"Şüphesiz, cihadımızı muhafaza etmek de kendi içinde bir cihattır. Ve bunun anlamı cihadı dış güçlerden, komplo kuranlardan, aşırılıktan ve Müslümanların tekfir edilmesinden korumaktır.


Zalim rejimle savaşmak bizim Şam'da bir numaralı önceliğimizdir, Allah'ın buyurduğu gibi: Size ne oluyor da Allah yolunda ve 'Rabbimiz bizi, idarecileri zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli gönder bize katından bir yardımcı yolla!' diyen ezilmiş ve zayıf bırakılmış erkekler, kadınlar ve çocuklar için savaşmıyorsunuz?'


Ve bize karşı istihbarat toplayanlara ve Bağdadi'nin hilafetinin aşırılığına karşı her yol, şekil ve biçimde savaşıp cihat etmek bizim zorunluluğumuzdur."

"Livau'l Aksa IŞİD hakimiyeti altında kalmak istiyor"

Yeni teşkil edilen birlik Tahriru'ş Şam'ın, rejimin elindeki Hama'ya yöneleceğini açıklayan Ebu Abdullah eş Şami, Livau'l Aksa'nın bu hamleye engel olduğunu belirtti. Üçe bölündüğü ifade edilen Cundu'l Aksa'nın muhaliflerle çatışan grubu Livau'l Aksa'nın isteğinin "IŞİD hakimiyeti altında kalmak" olduğu ses kaydında belirtildi:

"Mücahidler Tahriru'ş Şam'a katıldığında ve rejime karşı savaşmaya hazır oldukları zaman yolda duran engel onları şaşırttı. Bu engel Cundu'l Aksa'dan dan ayrılıp Livau'l Aksa ismini alan ve menhecleri, esasları ve tarzları Bağdadi ile aynı olan gruptu. 


Şer'ilerimiz, emirlerimiz ve istihbaratımız tarafından bu grubun emirlerinin Ebubekir Bağdadi'ye bağlı olduğu değerlendirilmişti. Bun emirler askerlerinin kafasına tekfiri eken ve zihniyetlerini, kendilerine göre kafir olan Müslümanları tekfir etmeyenleri kafir olarak yaftalamaları için kirleten kimselerdi.

Biz, emirlerini geri adım atıp şeri mahkemeye çıkmaya ikna etmek için birkaç girişimde bulunduk. Aynı zamanda onlardan, ribat tutanların yoluna bölgelerinde engel koymayı kesmelerini ve Devle (IŞİD) cemaati içindekilere bölgelerimizle ilgili bilgi vermeyi durdurmalarını talep ettik.                        


Tahriru'ş Şam güçlerini toplayıp Hama'da rejime yönelmeye başladığı zaman, yollar aniden kesildi ve Livau'l Aksa tarafından yollara bariyerler konuldu. Sebep birçok kişinin ifade ettiği gibi rejimi korumak değil, bölgeyi kendi kontrolleri altında tutmaktı ki Devle cemaatinin hakimiyeti altında kalabilsinler."

"Mücahidler operasyonlara başlamaya karar verdi"

Tahriru'ş Şam kadısı, bu şartlar altında muhaliflerin geriye kalan tek seçeneğinin söz konusu gruba müdahale etmek olduğunu belirterek Livau'l Aksa liderlerinin kendilerini dinden dönmüş bir grup olarak gördüğünü ve "Harici menhecini benimsediğini"belirtti.

"Allah'a tevekkül ettikten sonra Mücahidler yolları açmak için operasyonlara başlamaya karar verdi. Livau'l Aksa mensupları kendilerini neredeyse hiç ilim olmadan tekfir etmiş ve muvahhid kardeşleri arasında kendilerini havaya uçurmaya başlamış olsalar bile Mücahidler bu operasyonları ibn Abbas gibi en iyi tavırla ile yapmaya başladılar.                        

Grubun askerlerine ise şunu söyledik ki gruplarındaki kişileri kandırıp onlara hile yapmasınlar: sizin şer'i mahkemeyi reddeden emirleriniz (IŞİD) hilafetine biat ederek harici menhecini benimsedi. Şimdi ise bizi ridde grubu (dinden dönen grup) olarak niteleyerek bize karşı savaşıyorlar. Biz de açıkça diyoruz ki onlar hariciler içerisinden bir grup oldukları için biz onlarla savaşıyoruz. Bu analize (akıl yürütmeye) değil delile dayalıdır.                        

Livau'l Aksa saflarındaki kimseleri Cundu'l Aksa'dan ayrılanların adımlarını izlemeye ve bedenlerini Müslümanlara karşı kullanıp dünyalarını ve ahiretlerini kaybetmeye değil, rejime karşı Allah rızası için kullanmaya çağırıyoruz.

Ey askerler emirlerinizi terk edin, bizi kardeşleriniz olarak bulacaksınız.

Gruptan ayrılmak isteyen herkese koruma sağlamaya hazırız, bize dönmeniz bizim için sizinle savaşmaktan daha sevimlidir."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.