Gırgır dergisinden peygambere hakaret

Gırgır dergisinden peygambere hakaret

Sözcü Gazetesi tarafından yayınlanan 'mizah dergisi' Gırgır'ın, Hz. Musa'ya hakaret eden karikatürü tepki çekti.

Sözcü Gazetesi tarafından yayınlanan Gırgır Dergisi'nin Hazreti Musa'ya hakaret eden karikatürü büyük tepkiye neden oldu.

Binlerce kişi, Gırgır dergisinin Hazreti Musa'yı hedef alan ve galiz küfürlü kelimelerin yer aldığı karikatüre tepki göstermeye devam ediyor.

SOSYAL MEDYADA İNFİAL OLUŞTURDU

Söz konusu karikatür sosyal medyada büyük tepki çekti. 3 'kutsal' dinin peygamberi olan Hz. Musa'ya yönelik bu saldırı büyük tepki topladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da karikatüre tepki gösterirken "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Musevi cemaatinin yayın organı Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi de karikatüre tepki gösterenler arasındaydı.

Türkiye Yahudi Toplumu kuruluşu da attığı şu tweetle karikatürü eleştirdi ve devleti göreve çağırdı:

Karikatüre tepki gösteren binlerce kişi bunun cezasız kalmamasını istedi ve savcılığın harekete geçmesi için çağrı yaptı.

Gırgır'dan özür açıklaması: Uykusuzluk(!)

Tepkiler üzerine derginin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda özür dilendi. Twitte "Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilmeyen bu 'berbat' karikatür nedeniyle incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz" mesajı paylaşıldı.

İşte o skandal karikatür:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.