Beyaz Saray'da Flynn depreminin artçıları sürüyor

Beyaz Saray'da Flynn depreminin artçıları sürüyor

"Rus yanlısı" iddiaları nedeniyle istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine getirilmek istenen ismin görevi kabul etmediği iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimin istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine getirmek üzere temasa geçtiği emekli Koramiral Bob Harward'ın teklifi reddettiği öne sürüldü.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Harward'ın kendi ekibini kurma talebi Beyaz Saray tarafından reddedilince görevi kabul etmediği iddiası ortaya atıldı.

Bob Harward, 2011-2013 yıllarında ABD Merkez Kuvvetlerde (CENTCOM) komutan yardımcısı olarak görev yapmıştı. ABD'deki 11 Eylül saldırıları sonrası Irak ve Afganistan'da da görev yapan Harward, George W. Bush yönetiminde de üst düzey görevlerde bulunmuştu.

Emekli Koramiral'in, Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığına getirileceği düşünülen üç adaydan biri olduğu biliniyor. Diğer adayların ise halihazırda Ulusal Güvenlik Danışmanlığına vekalet eden emekli Korgeneral Joseph Keith Kellogg'un yanı sıra eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı David Petraeus olduğu belirtiliyor.

Donald Trump'ın başkanlık görevini Barack Obama'dan devralmasından önce Michael Flynn'in Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu iddia edilmişti. Bu iddiaları reddeden ve Kislyak ile taziye görüşmesi yaptığını öne süren Flynn, danışmanlık görevinden istifa etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.