Trudeau: AB küresel sahnede hayati bir faktör

Trudeau: AB küresel sahnede hayati bir faktör

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Strasbourg’da Avrupa Birliği ile Kanada arasındaki serbest ticaret anlaşmasını savundu.

Avrupa milletvekillerine hitap eden Kanada başbakanı Justin Trudeau CETA’nın faydalarını anlattı. Trudeau konuşmasında bütün dünyaya fayda sağlayacak güçlü bir Avrupa Birliği’ne ihtiyaç olduğunu söyledi. Justin Trudeau’nun konuşması büyük alkış aldı. Trudeau'nun sözleri ABD'ye ve Başkan Trump'a karşı bir duruş olarak değerlendirildi.

Justin Trudeau Kanada ile Avrupa Birliği’nin ortak değerlerde buluştuğunu belirtti. Avrupa Birliği’ne güvenilir bir partner olduğu sinyalini verdi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump korumacı bir politika izleyeceğini belirtmişti.

Justin Trudeau, “küresel sahnede Avrupa’nın etkin sesinin sadece istenen değil, aynı zamanda gereken bir durum olduğunu” ifade etti. Trudeau, AP’ye “siz uluslararası toplum olarak karşı karşıya bulunduğumuz zorluklarla hep birlikte yüzleşebilmemiz için hayati bir aktörsünüz,” diye hitap etti. “Gerçekten de, güçlü bir AB, tüm dünyaya faydalıdır,” diyen Başbakan, “Kanada’nın da, AB’nin de demokrasiye, şeffaflığa, hukukun egemenliğine, insan haklarına, katılımcılığa ve çoğulculuğa inandığını” belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.